Polievka na zelený štvrtok nemusí byť zákonite špenátová. Čo by ste povedali na krémovú polievku z brokolice, hrášku, avokáda, šalátu a chlorelly?
Krémovosť polievky vytvára v polievke práve avokádo, ale miesto neho môžete použiť aj predmočené kešu orechy, či bielu fazuľu.
Na záver do polievky pridávame aj limetkovú alebo citrónovú šťavu pre lepšiu vstrebateľnosť železa. Je to proste dokonalá polievka plná chuti a vitamínov.
Recept pre 4 osoby
Potrebujeme:
- 200 g mrazeného hrášku
- pol hlavičky brokolice ( cca 8-10 ružičiek)
- menšie avokádo (alebo za hrsť predmočených kešu orechov, 4 ružičky karfiolu alebo dve hrste uvarenej bielej fazule)
- limetková alebo citrónová šťava na dochutenie
- soľ
- ingrediencie, ktoré môžete, ale nemusíte použiť: 3 lístky kučeravého kelu (bez stopky), bazalku, zelený jačmeň, my odpurúčame ten od Green ways, 4 lístky šalátu, baby špenát.
Brokolicu nalámeme na čo najmenšie hlavičky (nech ju čím kratšie varíme), pridáme hrášok a varíme v takom množstve vody, ktoré akurát zakryje zeleninu. Výhodou je, že všetko budeme na záver mixovať, takže aj brokolicu môžete uvariť do chrumkava a neuvariť ju na kašu :). Varíme približne 8 minút
Celý obsah premiestnime do mixéra, pridám všetky ostatné ingrediencie a dobre vymixujeme do hladka. Ak máte pocit, že chcete mať polievku redšiu prilejte trochu vody, rastlinného mlieka alebo rastlinnej smotany.
Polievku môžete podávať s krutónkami, s opečeným tempehom s mikrobylinkami, či so semiačkami.
Prajeme Vám dobrú chuť.