Máte chuť mať niečo výnimočné na veľkonočnom stole? Ak áno, rozhodne vám odporúčame si pripraviť tento pečený syr z kešu orechov a sušených paradajok.
Potrebujeme:
- 200 g kešu orechov (ktoré necháme cez noc namočené vo vode)
- 6 sušených paradajok nakladaných v oleji alebo 6 ks sušených paradajok predmočených cez noc vo vode
- 30 ml šťavy z citrónov
- 50 ml olivového oleja
- 30 g lahôdkového droždia
- 1/2 ČL soli
- 1 ČL červenej sladkej mletej papriky
Orechy aj paradajky (ak sme ich mali namočené vo vode) zlejeme a premiestime do mixéra spolu s ostatnými surovinami. V podstate už teraz by sme si mohli užívať syrovú nátierku, ale pre lepšiu konzistenciu zmes premiestnime do gázy alebo tenkej utierky, ktorú zviažeme do mešteka a v miske so sitkom necháme aspoň 7 hodín odpočívať v chladničke. V sitku sa syr pekne usadí a má oveľa lepšiu konzistenciu. Opäť, aj teraz už je prudko konzumovateľný, ale my si ho ešte upečieme pri 180 stupňoch približne 25 minút.
Prajeme vám dobrú chuť pri tomto výnimočnom sviatočnom pokrme.
Naturfyt tím