1 šálka ovsenej múky
1/2 šálky kokosovej múky
1/2 šálky oleja (napr. kokosový, olivový)
1/2 šálky trstinového cukru
1/2 šálky mlieka (napr. ryžové, mandľové)
2 vajcia
3 menšie banány
1/2 ČL mletej škorice
1 ČL sódy bikarbóny
1/3 kvalitnej čokolády, napríklad od Vivani s kúskami kakaa
štipka soli
Vo väčšej mise mixérom vymiešame vajcia, olej, cukor a mlieko. Banány rozpučíme vidličkou na kašu a pridáme do misy. Postupne zamiešame obe múky, škoricu, sódu bikarbónu a soľ. Na záver pridáme a varechou zamiešame na drobné kúsky posekanú čokoládu.
Cesto vylejeme do olejom potretého srnčieho chrbta a pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov (ak je teplovzdušná) cca 50 minút. Špajdlou vyskúšame, či sa cesto nelepí. Ak sa nelepí, cesto je aj v strede upečené.
Necháme vychladnúť a podávame s lesným ovocím a lieskovcovou nátierkou.
Tip: Ovsenú múku získame aj rozmixovaním ovsených vločiek.
Dnešné recepty pripravila Zuzana Marková, ktorá okrem toho, že rada varí tradičné recepty netradične, venuje sa aj výžive ducha a pomáha ľuďom posunúť sa vpred ako mediátorka, vzťahová poradkyňa, kde sa špecializuje na lásku & intimitu & sexualitu.
Viac sa o nej dočítate na www.dohodnetesa.sk alebo
https://www.linkedin.com/in/zuzana-markov%C3%A1-33080a1b9/
https://www.facebook.com/zuzana.markova.315